Férfi viselkedés szakítás után

Szerző: Párkapcsolat

A legtöbb esetben mindkét felet meg tudja viselni egy szakítás, különösen egy hosszabb kapcsolat után. Ám a nők és a férfiak máshogy reagálnak, máshogy dolgozzák fel a tényt, hogy már nincsnek együtt az egykori kedvesükkel.
Gyakran előfordul, hogy egy szakítás csúnyán végződik, és a felek teljes mértékben megszakítják egymással a kapcsolatot, ugyanakkor olyan eset is létezik, amikor baráti kapcsolatban maradnak, ami nem mindig tud működni.
A férfiak teljesen másképp élnek meg egy szakítást, mint a nők, lássuk hát, hogy miképpen működik náluk a dolog.


Férfi viselkedés szakítás után: Könnyebben megy nekik az elválás?


Mikor egy kapcsolat eljut arra a szintre, hogy már nem tudja a két fél egyben tartani, vagy éppen úgy gondolják, hogy nem érdemes, akkor el kell jutni az elfogadás fázisába. Úgy tűnhet, hogy a férfiak ezt hamarabb megteszik, könnyebben el tudják fogadni a fájdalmas szakítást, ugyanakkor ez valójában másképp zajlik le bennük. Míg a nők rengeteget sírnak, így próbálva levezetni a feszültséget és feldolgozni a veszteséget, addig a férfiak elfojtják magukban a bánatot, és a maguk csendességében próbálnak túllendülni ezen a nehézségen.

INGYENES önbizalom növelő videó

5 napos önbizalom növelő videó sorozat


Férfi viselkedés szakítás után: Könnyebben lépnek tovább?


Úgy tűnhet, hogy a férfiak sokkal könnyebben lépnek tovább, mint a nők. Tipikus női viselkedés, hogy egy szakítás után a barátnőkre támaszkodva, édességgel próbálják betölteni az űrt, és rengeteget sírnak, kibeszélik magukból a problémát. A férfiak viszont kevésbé beszélnek erről a témáról, inkább próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy ne tűnjenek megviseltnek, és gördülékenyebben menjen a továbblépés. Éppen ezért járnak össze a barátokkal iszogatni, elmennek bulizni, vagy akár próbálnak maguknak találni egy másik felet, aki betölti az űrt, segít a felejtésben. Ezért tűnhet úgy, hogy számukra könnyebb a továbblépés.

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz


Férfi viselkedés szakítás után: Kimutatják az érzéseiket?


Általában a férfiak többsége nem beszél az érzéseiről, inkább magukban tartják azt, és próbálják kiiktatni az érzelmeket különböző módszerekkel. Természetesen a férfiak között is megtalálható egy bizonyos százalék, akik szívesen beszélnek az érzelmeikről, és ki is mutatják azokat. Ugyanakkor valamennyi férfi önbizalma és önbecsülése ilyenkor csökkenhet.

INGYENES önbizalom növelő videó

5 napos önbizalom növelő videó sorozat


Férfi viselkedés szakítás után: Mit tesznek annak érdekében, hogy könnyebbé váljon a továbblépés?


Bizony sok férfi beszámolt arról, hogy ebben a helyzetben gyakrabban néztek a pohár fenekére, mint szakítás előtt. Embere válogatja ugyan, hogy ki hogyan próbálja feldolgozni a szakítást, és mit tesz a továbblépés érdekében.

Íme néhány séma, ami több férfinél is felmerült:

  • gyakoribb alkoholfogyasztás
  • az egyén magába fordul, nem beszél az érzéseiről
  • a külvilág felé próbálja azt sugározni, hogy jól van, talán kissé túlságosan is
  • próbálja felvenni minél több hölggyel a kapcsolatot, akiket próbál az űr betöltésére használni
  • eljár futni, edzeni, próbálja lefoglalni magát
  • egyéjszakás, érzelemmentes kalandok

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz


Férfi viselkedés szakítás után: Valóban úgy érzik magukat, ahogyan kívülről látszik?


Néhány férfi próbálja azt sugározni a külvilág felé, hogy ő egy szakítás után is erős tud maradni, és még jobban érzi magát, mint szakítás előtt. Bizonyos, szélsőséges esetekben ez valóban így történhet, ugyanakkor a legtöbb esetben ez csak látszat. Olykor mélyen magukba fordulnak, ám a közösségi médiában igyekeznek meggyőzni a barátokat, vagy éppen az előző partnerüket, hogy ők bizony sokkal jobban érzik magukat, mint azelőtt bármikor.

INGYENES önbizalom növelő videó

5 napos önbizalom növelő videó sorozat

Hollenda Zsolt
Tréner, life & business coach

A weboldal cikkjeinek és oktatóanyagainak szerzője Hollenda Zsolt. Szakterülete az önbizalom fejlesztése és a személyes hatékonyság növelése. 2006 óta foglalkozik a témával, 2010 óta trénerként és coach-ként dolgozik. Emberek ezreinek segített életüket pozitív irányba változtatni.
Bővebben Zsoltról itt olvashatsz.

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Hogyan tovább?

Innen a folytatás többfelé ágazhat

Mini Videó Tréning (FREE)

Ha még nem tetted, jelentkezz az 5 napos Mini Videó Tréningre, ami egy ingyenes anyag, és rengeteg gyakorlati információval lát el.
Kattints ide a jelentkezéshez.

Online Tréningek

Ha szeretnél gyorsabban haladni, és nem csak arra van szükséged, hogy „felnyissák a szemed”, hanem konkrét, kipróbált  oktatóanyagot szeretnél, akkor rendelj az Online tréningek közül: Nézz körül itt.

Élő Tréningek

Ha szeretnéd, hogy problémádat egy jó közösségben oldjuk meg, gyakorlatias feladatokkal, jó hangulatban, játékosan, akkor az élő tréningen a helyed.
Kattints ide az időpontokért.

Konzultáció Coaching

Ha személyre szabott segítségre van szükséged, gyere el hozzám egy konzultációra, ahol csak a Te problémáiddal foglalkozunk, azokra keressük a megoldást.
A konzultációs csomagokat itt találod.

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
1039 Budapest Lukács György u. 20. III/10

Adószám: 73176167-1-41

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Jogi dolgok
Adatvédelmi szabályzat itt érhető el
Impresszum
Cookie (süti) használat

Tárhely szolgáltató: Magyar Hosting Kft.
1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22.
+36 1 700 2323; mhosting.hu; info@mhosting.hu

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.