Férfi viselkedés szakítás után

Szerző: Párkapcsolat

A legtöbb esetben mindkét felet meg tudja viselni egy szakítás, különösen egy hosszabb kapcsolat után. Ám a nők és a férfiak máshogy reagálnak, máshogy dolgozzák fel a tényt, hogy már nincsnek együtt az egykori kedvesükkel.
Gyakran előfordul, hogy egy szakítás csúnyán végződik, és a felek teljes mértékben megszakítják egymással a kapcsolatot, ugyanakkor olyan eset is létezik, amikor baráti kapcsolatban maradnak, ami nem mindig tud működni.
A férfiak teljesen másképp élnek meg egy szakítást, mint a nők, lássuk hát, hogy miképpen működik náluk a dolog.


Férfi viselkedés szakítás után: Könnyebben megy nekik az elválás?


Mikor egy kapcsolat eljut arra a szintre, hogy már nem tudja a két fél egyben tartani, vagy éppen úgy gondolják, hogy nem érdemes, akkor el kell jutni az elfogadás fázisába. Úgy tűnhet, hogy a férfiak ezt hamarabb megteszik, könnyebben el tudják fogadni a fájdalmas szakítást, ugyanakkor ez valójában másképp zajlik le bennük. Míg a nők rengeteget sírnak, így próbálva levezetni a feszültséget és feldolgozni a veszteséget, addig a férfiak elfojtják magukban a bánatot, és a maguk csendességében próbálnak túllendülni ezen a nehézségen.


Férfi viselkedés szakítás után: Könnyebben lépnek tovább?


Úgy tűnhet, hogy a férfiak sokkal könnyebben lépnek tovább, mint a nők. Tipikus női viselkedés, hogy egy szakítás után a barátnőkre támaszkodva, édességgel próbálják betölteni az űrt, és rengeteget sírnak, kibeszélik magukból a problémát. A férfiak viszont kevésbé beszélnek erről a témáról, inkább próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy ne tűnjenek megviseltnek, és gördülékenyebben menjen a továbblépés. Éppen ezért járnak össze a barátokkal iszogatni, elmennek bulizni, vagy akár próbálnak maguknak találni egy másik felet, aki betölti az űrt, segít a felejtésben. Ezért tűnhet úgy, hogy számukra könnyebb a továbblépés.

.


Férfi viselkedés szakítás után: Kimutatják az érzéseiket?


Általában a férfiak többsége nem beszél az érzéseiről, inkább magukban tartják azt, és próbálják kiiktatni az érzelmeket különböző módszerekkel. Természetesen a férfiak között is megtalálható egy bizonyos százalék, akik szívesen beszélnek az érzelmeikről, és ki is mutatják azokat. Ugyanakkor valamennyi férfi önbizalma és önbecsülése ilyenkor csökkenhet.


Férfi viselkedés szakítás után: Mit tesznek annak érdekében, hogy könnyebbé váljon a továbblépés?


Bizony sok férfi beszámolt arról, hogy ebben a helyzetben gyakrabban néztek a pohár fenekére, mint szakítás előtt. Embere válogatja ugyan, hogy ki hogyan próbálja feldolgozni a szakítást, és mit tesz a továbblépés érdekében.

Íme néhány séma, ami több férfinél is felmerült:

  • gyakoribb alkoholfogyasztás
  • az egyén magába fordul, nem beszél az érzéseiről
  • a külvilág felé próbálja azt sugározni, hogy jól van, talán kissé túlságosan is
  • próbálja felvenni minél több hölggyel a kapcsolatot, akiket próbál az űr betöltésére használni
  • eljár futni, edzeni, próbálja lefoglalni magát
  • egyéjszakás, érzelemmentes kalandok


Férfi viselkedés szakítás után: Valóban úgy érzik magukat, ahogyan kívülről látszik?


Néhány férfi próbálja azt sugározni a külvilág felé, hogy ő egy szakítás után is erős tud maradni, és még jobban érzi magát, mint szakítás előtt. Bizonyos, szélsőséges esetekben ez valóban így történhet, ugyanakkor a legtöbb esetben ez csak látszat. Olykor mélyen magukba fordulnak, ám a közösségi médiában igyekeznek meggyőzni a barátokat, vagy éppen az előző partnerüket, hogy ők bizony sokkal jobban érzik magukat, mint azelőtt bármikor.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.