Az ellaposodott, unalmas párkapcsolat (házasság) felpezsdítésének receptje

Szerző: Párkapcsolat

Fontos, hogy mindkét fél egyenlő erőfeszítésekkel járuljon hozzá a házassághoz vagy kapcsolathoz, mindkét fél részéről szükséges az elkötelezettség, ha hosszú távú, boldog kapcsolatot szeretne.

Ebbe beletartozik az, hogy mindent meg tudjatok osztani egymással, hogy jó legyen köztetek a kommunikáció, hogy meg tudjátok érteni egymás érzéseit és gyengédek legyetek ha a másik érzelmeiről, vagy szükségleteiről van szó. A szexuális kapcsolat is fontos része egy házasságnak, vagy egy kapcsolatnak, és meg kell érteni azt, hogy erre is időt, és energiát kell fordítani.

Minden kapcsolatban / házasságban előfordulhat olyan (átmeneti) időszak, amikor úgy érezzük, hogy a kapcsolatot már csak a megszokás, a napi rutin tartják már csak össze. Ettől nem kell még nem kell rögtön megijedni, nem feltétlenül az érzések elmúlása az ok, hanem elképzelhető, hogy nem figyeltünk eléggé egymásra, nem törődtünk a párunkkal és ellaposodott a kapcsolat.
 

ellaposodott párkapcsolat, ellaposodott házasság esetén is van megoldás

Lehet, hogy azt érzed, ellaposodott a kapcsolatod, de nem feltétlenül múltak el az érzések, át lehet lendülni ezen az állapoton


A mindennapi kommunikáció fontossága


Ha csupán rutinból éled életed, ez a legtökéletesebb kapcsolatokat is leamortizálja. Figyelj az alábbiakra, és minőségi javulást fogsz tapasztalni párkapcsolatodban:

 • Napi szinten kommunikáljatok. Minden nap szakítsatok időt arra, hogy átbeszéljétek, kivel mi történt a nap során. Ez ne csak egy formaság legyen, hanem érdeklődéssel tekints a párod mondandójára.
 • Ne szakítsd félbe. Amikor társad megosztja veled érzéseit, légy teljesen nyitott arra amit mond, és hallgasd végig mondandóját, ne szakítsd félbe amíg be nem fejezte a gondolatait.
 • Mindig figyelj oda, hogy mit, vagy hogyan reagálsz párod mondandójára.Egy hirtelen, vagy elhamarkodottan tedd kijelentés további vitákat szülhet. Gondolkodj, mielőtt megszólalsz.
 • Légy megértő és nyitott. Amikor párod mond valamit, ne minősítsd, még ha nem is tetszik, amit mondott. Kérdezz rá, hogy miért mondta, és ha problémája van, akkor légy együttműködő a megoldásban.
 • Az őszinte kommunikáció létfontosságú tényezője az egészséges és sikeres házasságnak / párkapcsolatnak. Nyíltan és őszintén kell érzéseid kifejezni a párodnak, ha egy működő kapcsolatot szeretnétek. Beszélj nyíltan az elvárásaidról, vágyaidról, és mutass érdeklődést a párod igényei irányt is.
 • Mondd el neki, hogy vonzónak találod.  Mind a nő, mind a férfi szereti azt hallani, ha párja vonzónak, kívánatosnak találja. Akkor miért tartanád ezt titokban?

a kommunikáció fontos a párkapcsolatokban

A kommunikáció alapvető egy kapcsolatban, mivel jöhetnek problémák, de amíg ezeket meg tudjátok beszélni, addig nincs nagy gond.


Igenis kell egy kis romantika


Sokan alábecsülik, pedig már az is egy romantikus gesztus, ha valaki komolyan gondolja az ötletet, hogy szán időt egy kis csendes félrevonulásra a hatásos kommunikáció érdekében. Már az is roppant kellemes időtöltésnek számíthat, ha egy nyugodt környezetet teremtünk, amiben van lehetőség ráérősen, nyugodtan beszélgetni egymással.

párkapcsolat ellaposodása ellen sokat segít a kommunikáció

Az olyan párok, akik képesek nem csak a mindennapjaikról beszélgetni, általában képesek úgy tekinteni egymásra mint új, izgalmas emberekre.

 

További romantikus tippek a párkapcsolat ellaposodásának megakadályozására:

 • Az is egy nagyon romantikus gesztus, ha adsz párodnak egy frissítő masszázst. Ez egy olcsó megoldás, és nem szükséges hozzá profi masszőrtudás. Ha ezt kölcsönösen is tudjátok biztosítani egymásnak, azzal még jobban fogjátok élvezni egymás társaságát.
 • Egy férfi küldhet egy csokor virágot kedvesének mondjuk a munkahelyére. És nem fontos, hogy bármilyen alkalom legyen.
 • Hívd fel kedvesed, és közöld vele, hogy mennyire szereted és hogy hiányzik neked. Vagy helyezz el egy izgalmas  üzenetet a kabátja zsebében.
 • Lepd meg párod azzal, elmész elé a munkahelyére, és elviszed egy étterembe. Vagy főzd meg neki otthon kedvencét vacsorára.
 • Ha anyagi helyzeted megengedi, lepd meg párod egy wellness hétvégével. Itt ha lehet, csak kettesben legyetek.

De ez csak néhány ötlet volt a sok közül. Légy kreatív.

.

A nő legyen mindig NŐ. A férfi pedig …


… a férfi pedig legyen FÉRFI. És mindig legyél igényes magaddal szemben.

a nő maradjon nő, a férfi pedig férfi

Párkapcsolatban is legyél igényes!

Attól, hogy egy párkapcsolatban / házasságban élsz, igenis adnod kell magadra, külsődre, nem engedheted el magadat. A következő tippek ebben segítenek:

 • Növeld önbecsülésed, így párod továbbra is egyenrangú félnek fog tekinteni, nem egy ragaszkodó, rászoruló valakinek fogsz tűnni.
 • Fordíts többet megjelenésedre, frizurádra, ruhaviseletedre. Legyél igényes. Vannak, akik azt mondják, nincs idejük, túl sok a munkájuk, nagy az otthonukban rájuk nehezedő nyomás, vagy a gyerekek lefoglalják. Ez lehet, hogy így is van, de soha ne feledkezz el arról, hogy párodnak vonzó maradj. (Ha erre nem fordítasz kellő figyelmet, párod esetleg máshol kezdi el keresni azt, amit benned látott annak idején).
 • Hölgyek esetén az egyszerű mégis nőies ékszerek, vagy az olyan ruha amely kiemeli a nő természetes adottságait mind jó kiinduló pontot biztosítanak arra, hogy visszaszerezzék a férfi figyelmét. Természetesen a férfi is változtathat magán a nő érdeklődésének újra felkeltésére(pl. egy új parfüm, új hajviselet).
 • Figyelj a testmozgásra. Testünk egészségének megőrzése, valamint annak formában tartása, javítása nagyon fontos, mindenkinek törődnie kellene a dologgal. Ez akkor válik kiemelten fontossá, amikor a kapcsolat épp hullámvölgyben van. Testmozgás végzése közben a test endorfinokat (boldogsághormonokat) termel, ezért érzik jól magukat az emberek testmozgás közben.

Légy spontán


Sajnos sokan csak a megszokott dolgaikat teszik, rutinszerűen, mindig a kényelmes megoldást választják, nem lépnek ki komfortzónájukból, így aztán kapcsolatuk / házasságuk is előbb-utóbb ellaposodik. A megszokás szépen lassan lopakodik be a kapcsolatba, és rosszabb esetben csak akkor tűnik fel, ha a partnernek felébred az érdeklődése egy másik nő vagy férfi után.

unalmas párkapcsolatban jön a 3. fél

Ha a párkapcsolat unalmas, előbb-utóbb az egyik fél elkezd kitekinteni

Egy módja annak, hogy megelőzzük a kapcsolat unalmassá válását az, ha mindkét fél biztosítja valamilyen módját a folyamatos spontaneitásnak. A legtöbbeknek azért fullad unalomba a kapcsolatuk, mert túlságosan elkényelmesedtek, és lusták ahhoz, hogy bármi spontaneitást vigyenek a kapcsolatukba.

Tippek a spontaneitásra párkapcsolat ellaposodásának megakadályozására:

 • Ne csak a megszokott dolgokat tegyétek. Ragadjatok meg minden lehetőséget új dolgok kipróbálására (legyen ez új hobbi, vagy szórakozás, új emberek megismerése, vagy egy új étel, egy új ruha)
 • Jók a közös programok is, pl. közös kirándulások, közös szórakozás, mert ezek közösen átélt élményekhez vezetnek.
 • Nagyszerű módja a spontaneitásnak, ha apró meglepetéseket készítesz párodnak.
  • Ennek rengeteg módja lehet, pl.  készíthetsz egy finom vacsorát, kipróbálhatsz egy új receptet amit a másik fél biztosan szeretne, szervezhetsz valami olyan programot, amit egyébként nem tennél, szervezhetsz egy meglepetés utat.
  • De bármilyen megoldás jó, amíg izgalmasnak és újnak mondható. Pl. Írd le egy cetlire és ragaszd ki a hűtőre, vagy a tükörre, hogy „szeretlek”. Vagy egy cetlire írd le ugyanezt, és rejtsd el táskájában, vagy ingzsebben, kabát zsebben. De írhatsz egy erotikus üzenetet is. Garantáltan meg fog lepődni párja amikor megtalálja.
  • De ha csak szolidabb ötleteket keresel, akkor vegyél neki egy dobozzal kedvenc desszertjéből, vagy holnap reggel vidd ágyba párodnak a reggelit.
 • A csábító nő élhet testi vonzerejével is. Küldhetsz egy SMS-t, vagy felhívhatod párod, és közölheted vele, hogy mi vár rá a hálóban, ha hazaér. (Na persze ilyen esetekben figyelni kell arra, hogy ne hozd őt kellemetlen helyzetbe.)
 • Vedd észre azt, ha párod szeretne tenni azért, hogy fittebb, energikusabb, vagy csábítóbb szeretne lenni. Ha elkezd egy fogyókúrát, vagy új sportot szeretne kezdeni, biztosítsd támogatásáról. És amint látható eredményei lesznek erőfeszítésének, dicsérd.
 • A hálószobai változatosság szintén fellendítően hathat a kapcsolatra. Új pózokkal, vagy erotikus, szexi beszéddel, esetleg egy szerepjátékkal is lehet fűszerezni a dolgokat. Fontos, hogy ne erőltesd a szexet, ne helyezz nyomást a másikra, hanem beszéljetek a dologról, és apró lépésenként hozzátok vissza az intimitást kapcsolatba.

Hálószobai változatosság


Akik meg tudják tartani a szikrát a kapcsolatukban, azoknak tisztában vannak a szex pozitív hatásaival kapcsolatukra.

Egyébként számos előnye van annak, ha egy pár tartalmas szexuális életet él:

 • Maga az aktus kalóriaégető hatású. Sokan ilyen céllal inkább a konditerembe járnak, holott a szexnek is hasonló hatásai vannak, és nem mellesleg ez egy természetesebb módja annak, hogy az ember formában maradjon.
 • Másik nagy előnye annak, ha jó a testi kapcsolat a kapcsolatba az, hogy ezáltal sokkal nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz a kapcsolat a felek közt.
 • A szex megtanítja mindkét felet arra, hogy tudjon adni is, ne legyen önző. Ez a képesség pedig kiterjedhet az élet többi részére is, ahol jobban érvényesülhet az adok-kapok hozzáállás is,ahelyett hogy mindig csak kapni szeretne az ember.
 • A szex segít abban is hogy mindkét félnek egészségesebb legyen mind a testi, mind pedig a lelki állapota.
 • A gyakori szex pedig jót tesz a szívnek is, valamint csökkenti a feszültséget, így hatásosan ”alkalmazható” stresszoldásra is.
sex a párkapcsolat ellaposodása ellen

A hálószobai változatosság jó hatással van a párkapcsolat ellaposodására

 

Lássunk néhány „hálószobai” tippet a párkapcsolat ellaposodásának megakadályozására:

 • Ahogyan az élet többi területén is, a szexben is legyél kreatív.
 • Kipróbálhatsz pároddal új testhelyzeteket, olyat, amit eddig még nem gyakoroltatok, de érdekesnek találjátok. Szerezzetek be egy példányt a Káma-szutrából.
 • Keressetek új helyszíneket. Legyen az a lakás egy a hálószobán kívüli helyisége, kipróbálhatjátok a szőnyegen, mosógépen, konyhaasztalon. De lehet egy hotelszoba is, vagy bevállalósabb pároknak egy szalmakazal, vagy egy nyilvános hely eldugott zuga, esetleg egy kocsi hátsó ülése.
 • Nem mindig este kell szeretkezni. Megkörnyékezheted párod a reggeli ébredés után, vagy miután a munkából hazaért. Hétvégén, vagy szabadnapokon akár fényes nappal is összebújhattok.
 • Rengeteg játékszer van a piacon ami izgalmasabbá teheti az együttléteket. Beszélgessetek el róla, esetleg látogassatok el közösen egy szexshopba. Vagy ha szégyenlősebb vagy, rendelhetsz Internetes áruházakból is.
 • Készülj az együttlétre. Mind mentálisan, mind fizikailag. A nőknél gondolok szexi fehérneműkre, esetleg egy laza sminkre, férfiaknál pedig egy borotválkozásra, hogy ne sértse kedvesét a borosta.
 • Tegyétek kellemessé a helyszínt. A félhomály, a gyertyák, esetleg egy füstölő izgalmassá teheti a pillanatot.
 • Kényeztessétek egymást. Előjáték során figyeljetek jobban egymásra, gyengéd érintésekkel, simogatásokkal segítsetek a partnernek az ellazulásban. Egy jó masszázs is csodákra képes.
 • Fürödjetek közösen. Ez szintén jó ötlet arra, hogy 2 meztelen test közel kerüljön egymáshoz.
 • Csak olyan dolgokat tegyetek, ami mindkét fél számára örömet okoz. Ha valamelyik fél kényszerből tesz valamit, abban nem leli örömét.
 • Kipróbálhattok valamilyen szerepjátékot is, akár be is öltözhettek (Pl. ápolónő-beteg, vagy postás és háziasszony). Csak a kreativitás szab határt.
 • Kipróbálhattok valamilyen vágyfokozókat. Léteznek parfümök és élelmiszerek, amelyeket kipróbálhatsz, de az is jó megoldás, ha közösen néztek meg egy erotikus filmet. Megmondom őszintén, én nem javaslok semmilyen pirulát erre a célra.

A többit a TI fantáziátokra és kreativitásotokra bízom.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.