Az önbizalomhiány jelei férfiaknál és annak felismerése

Szerző: Önbizalom, Önbizalomhiány jelei férfiaknál

Önbizalomhiány jelei férfiaknál? Mik a ezek? Honnan lehet tudni, hogy egy férfinak alacsony az önbizalma? Ezek mind-mind gyakran felmerülő kérdés, mégsem lehet róla sokat olvasni, pedig akiben ezek a kérdések felmerülnek, szeretne végre választ kapni.
Ebben a cikkben igyekeztem összegyűjteni azokat a leggyakrabban előforduló jeleket, amik a férfiak önbizalom hiányára utalhatnak.
Az alábbiakban felsorolt viselkedésformákkal gyakran lehet találkozni azoknál a férfiaknál akiknek önbizalom hiányuk van.
Olvasd el a cikket figyelmesen és ha leírt pontok egyikénél sem ismersz magadra, akkor nagyon úgy tűnik, hogy neked nincs önbizalomhiányod.

Nézzük, a leggyakoribb jeleket:


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: veri a feleségét vagy a barátnőjét


Azok a  férfiak aki bántalmazzák a feleségüket vagy a barátnőjüket legtöbbször önbizalomhiánnyal küzdenek. Ez a viselkedés  azt mutatja, milyen keveset gondol magáról. Úgy érzi, hogy az erőszakon keresztül meg kell mutatnia ki a férfi. Egy erős férfi az erejét arra használja hogy védelmezzen, nem pedig arra hogy sérelmet okozzon a gyengébb nemnek.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: az határozza meg hogy mennyire sok vagy mennyire kevés pénze van


Ha egy férfit azt gondolja magáról, hogy emberek az alapján határozza meg Őt, hogy mennyire sok vagy mennyire kevés pénze van, az is önbizalomhiány jele.

Az ilyen férfi, úgy gondolja, hogy csak akkor lehet sikeres ha sok pénze van és drága dolgokkal veszi magát körül. A férfi nem az alapján lesz “férfi” amit birtokol. Ha sokat dolgozik és sok pénzt keres, az lenyűgöző, de ennél többet jelent férfinak lenni. Úgy érzi, hogy mutogatni kell anyagi jólétét, hogy az emberek komolyan vegyék. Egy férfinak, alacsony az önbizalma, ha értéktelennek érzi magát csak azért mert éppen nem áll elég jól anyagilag.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: pornófüggő


Az a férfi aki inkább pornográfia mögé bújik, mint hogy egy igazi jelentőségteljes kapcsolatba vagy házasságba bonyolódna, annak alacsony az önbecsülése. Az alacsony önbizalma félénkké teszi, és elzárkózik az emberi kapcsolatoktól.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: ha zsarnok természete van


Csak egy alacsony önbecsüléssel rendelkező férfi nyom és pusztít el másokat annak érdekében hogy felsőbbrendűnek érezze magát.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: félelem a céltudatos nőktől


A világon nagyon sok sikeres nő van. Az sikeres nő önbecsülése magas. A sikeres nő általában törekvő, gazdag, céltudatos kihívást kereső és iskolázott.
Egy olyan férfi aki nem rendelkezik magas önbizalommal fél és nem mer megközelíteni ehhez hasonló nőket. Nem mer kapcsolatot kezdeményezni vagy randira hívni egy ilyen nőt, inkább megszégyeníti az ehhez hasonló nőket.

.

Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: elfut a felelősségei elől


Egy férfi akinek alacsony önbizalma van nem elég férfi ahhoz, hogy felelősségteljes legyen. Inkább elfut amikor a dolgok rosszra fordulnak. Fél a bukástól és attól hogy elvárásokat halmoznak rá. Néhányan például elhagyják a nőt amikor teherbe esik.

 


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: másokat hibáztat


Mindig igaza van még akkor is ha hibázik.Folyton valaki mást okol, mert úgy gondolja hogy a hibái kevesebbé teszik Őt.
Egy ilyen férfi nem tudja, hogy mekkora nagyság rejlik a bocsánatkérésben.

 


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: Nőket erőszakol


Egy magabiztos és érett férfi szexre csábítja a nőt, biztos magában hogy elcsábítja és mindketten maguk akaratából akarnak egy szenvedélyes kapcsolatot létrehozni. De egy erőszaktevőnek elferdült és sekély nézete van magáról, ezért megfordul a fejében az erőszak vagy tényleg meg is erőszakol egy ártatlan lányt, egy nőt vagy idős hölgyet.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: birtokló típus


Annyira birtokolni akarja a nőt, hogy szinte már-már “megfojtja” azt. Féltékeny lesz minden ok nélkül, gyanakvóan viselkedik, pórázon tartja a nőt és figyeli minden mozdulatát, lépését. Attól tart hogy a nő talál nála jobbat, mert úgy érzi Ő nem elég a nőnek akármennyire szereti is.

 


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: azt akarja hogy az volt párja boldogtalan legyen


Ha szakít vele egy nő, azt nem akarja elengedni, vagy csak nagy harcok árán. Pokollá akarja tenni az életét, és mindent megtesz annak érdekében, hogy elrontsa a nő boldogságát. Nincs elég önbizalma ahhoz, hogy továbblépjen. Ha nem vele van a nő, akkor nem fogja engedni, hogy boldog legyen nélküle vagy egy másik férfival.

 

.

Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: nyomoz a nő után


Az ilyen férfi ha meglát egy nőt akihez vonzódik, ahelyett hogy közeledne felé, inkább távolról figyeli mert nem hisz magában.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: megelégszik kevesebbel


Megmarad egy olyan kapcsolatban ahol a nő kihasználja, rosszul bánik vele, vagy egy olyan kapcsolatban ami nem halad semerre, ez lehet például egy házas nővel való kapcsolat. Egy igazi férfi tudja magáról hogy ennél többet érdemel, ezért csak a legjobbal elégszik meg, tudja mi az ami jó neki mert tisztában van saját értékeivel.

 


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: alkohol mögé bújik


Egyedül akkor érzi jól magát, csak akkor képes teljes életet élni amikor magas alkoholos befolyásoltság alatt áll. Amikor józan, akkor jön elő a valódi, önbizalom hiányos énje.

 


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: hűtlen


Egy olyan férfi aki elégedett magával, az büszke a barátnőjére. Tisztában van vele hogy a kapcsolata­, házassága önmagát tükrözi ezért védelmezi azt. De egy önbizalom hiányában szenvedő férfi, számtalan nővel lefekszik, ezzel bizonyítva magának férfiasságát.


Az önbizalomhiány jelei férfiaknál: “Bólogató János”


Nem önmaga, mindig rá kell erőltetni mindent,  mindenre engedélyt keres. Nem képes egyedül kiállni magáért. Nincs saját akarata, másoktól várja, hogy terelgessék.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.