Life coaching

Szerző:


Miért népszerű a life coaching?


Mert az emberek szeretnék elérni a céljaikat, megvalósítani önmagukat, és ehhez időnként szükséges egy külső szakember (a life coach), aki segít ebben. A life coaching során motivációt, bátorítást és támogatást kapsz a céljaid eléréséhez.


5 érv a life coaching mellett


  • A life coaching segít egy részletes akcióterv összeállításában.
  • Segít megbirkózni a blokkokkal, akadályokkal és a negatív gondolatokkal.
  • Támogat abban, hogy megtaláld az egyensúlyt a különböző élethelyzetekben.
  • Motivációt és bátorítást ad minden élethelyzetben
  • A life coaching segít az önbizalmad újraépítésében.

Ide kattintva erről is olvashatsz: a life coaching hatásai és eredményi.


Miben segít a life coaching?


Biztosan érezted már azt az érzést, hogy elakadtál az életedben. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem tudsz szintet lépni a karrieredben, párkapcsolatodban, vagy a családban betöltött szereped nem világos.

Gondolj bele, mi történne akkor, ha az élet lehetőséget adna arra, hogy megoldódjanak a problémáid. A life coaching az élet azon területein segít eligazodni, amire éppen szükséged van.
A life coach az a szakember, aki segít felismerni a képességeidet, rávezet arra, hogy mi az, amiben tehetségesek vagy. Segít megtalálni a céljaidat és a fókuszt az életedben.

A life coaching felkészít a kihívásokra és átlendít minden akadályon, amivel utad során találkozol. Segítségével olyan alternatív megközelítésben láthatod a problémákat, amire nem is gondoltál volna.


A life coaching a következő esetekben tud segíteni


Kapcsolat és család coaching. A life coach segít a kommunikációs problémákkal küzdő családnak megkönnyíteni a helyzetüket. Könnyebben tudjanak a családtagok egymással párbeszédet folytatni. A családtagok problémái feltárásában, illetve annak megoldásában. Párkapcsolatok esetén pedig választ kaphatsz arra, hogy miért nem találod hosszú ideje a párodat? Arra is választ kapsz, hogy a múltban miért volt olyan sok sikertelen kapcsolatod. A házasság esetén útmutatót ad, a válást fontolgató pároknak pedig a problémák megoldását, ki nem mondott szavak kimondását.

A life coaching segít a kommunikációs problémákkal küzdő családoknak, pároknak

A karrier coaching azoknak az embereknek nyújt segítséget, akik pályaválasztás előtt állnak, vagy munkahely váltáson gondolkodnak, azonban nincs meg hozzá a kellő bátorságuk, hogy meglépjék ezt a hatalmas lépést. Ugyanez a helyzet akkor is, ha nem tudsz fejlődni a munkában, nem tudsz előre lépni, nem kapod meg a hőn áhított fizetésemelést. A life coaching keretén belül ezekre a kérdésekre választ kapsz. Bátran merem javasolni egyébként nyugdíj esetén is a life coachingot. Ugyanis egy megváltozott életkörülményben találod magad. Elképzelhető, hogy nem találod a helyed ebben az élethelyzetben.

A pénzügyi coaching segíthet a hosszútávi pénzügyi céljaid elérésében, illetve a tudatos pénzhasználatban is segít. Spórolásban, tudatos pénzhasználatban.

A life coaching keretén belül megtanulod felismerni és kimondani az érzéseidet. Bánat, düh, stressz és harag. Ezek után pedig segít megtalálni az egyensúlyt az életedben és tervet kidolgozni a céljaid elérése érdekében.

Egészséges, tudatos életmód kialakításában is segítséget tud nyújtani. A motiváció megtalálása a legnagyobb mozgató rugó az életmódváltással kapcsolatos döntés meghozatalában.

Az életünk olyan pontján, amikor találkozunk az elmúlással, gyásszal a mély fájdalommal elképzelhető, hogy szükségünk van egy szakemberre (ő a life coach), aki egyrészt segít feldolgozni a történéseket, másrészt új irányt tud kijelölni számunkra.


Néhány konkrét eset, amikor szükséged lehet life coachingra


  • Folyamatosan küzdesz a munka és magánélet egyensúlyának megtalálásában.
  • Nem tudsz a munkahelyeden feljebb lépni.
  • A nagy stressz és a nyomás miatt probléma van a fókusz megtalálásával.
  • Vagy csak érdekel, hogy hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet?
  • Time management esetén, amikor probléma van a feladatok rangsorolásával és a rá fordított idővel.

Láthatod, hogy a lehetőségek tárháza nagy. A life coaching az élet minden területére kiterjedhet. Csak rajtad múlik, melyik az a terület, aminél úgy érezzed, hogy már túlmegy a határaidon, a képességeiden.


Life coaching árak


A life coaching ülés történhet online formában (ZOOM/SKYPE segítségével) és személyesen is.
A life coaching árak függenek a life coach szakmai felkészültségétől és tapasztalatától. Magyarországon átlagosan 15-30 ezer forint körüli díjazást kérnek el a szakemberek egy life coaching ülésért.
Az én life coaching áraimat ide kattintva érheted el.

A life coaching ülés történhet online formában


Life coaching jelentkezés


Ha szeretnél életedben pozitív változást elérni, és hajlandó is vagy tenni a sikerért, akkor jelentkezz life coaching ülésre, a lenti linkre kattintva. A life coaching ülések 45-90 perc időtartamúak, és ebben az időben csak veled, és a Te problémáddal foglalkozunk. A probléma nagyságától függ, hogy hány life coaching ülésre van szükség a megoldáshoz.

Hollenda Zsolt
Tréner, life & business coach

A weboldal cikkjeinek és oktatóanyagainak szerzője Hollenda Zsolt. Szakterülete az önbizalom fejlesztése és a személyes hatékonyság növelése. 2006 óta foglalkozik a témával, 2010 óta trénerként és coach-ként dolgozik. Emberek ezreinek segített életüket pozitív irányba változtatni.
Bővebben Zsoltról itt olvashatsz.

Hogyan tovább?

Innen a folytatás többfelé ágazhat

Mini Videó Tréning (FREE)

Ha még nem tetted, jelentkezz az 5 napos Mini Videó Tréningre, ami egy ingyenes anyag, és rengeteg gyakorlati információval lát el.
Kattints ide a jelentkezéshez.

Online Tréningek

Ha szeretnél gyorsabban haladni, és nem csak arra van szükséged, hogy „felnyissák a szemed”, hanem konkrét, kipróbált  oktatóanyagot szeretnél, akkor rendelj az Online tréningek közül: Nézz körül itt.

Élő Tréningek

Ha szeretnéd, hogy problémádat egy jó közösségben oldjuk meg, gyakorlatias feladatokkal, jó hangulatban, játékosan, akkor az élő tréningen a helyed.
Kattints ide az időpontokért.

Konzultáció Coaching

Ha személyre szabott segítségre van szükséged, gyere el hozzám egy konzultációra, ahol csak a Te problémáiddal foglalkozunk, azokra keressük a megoldást.
A konzultációs csomagokat itt találod.

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.