life coaching


Mi a life coaching?


A life coaching az életünkben felmerülő  nehézségeket hivatott megoldani, elakadásokat feloldani, ezáltal segítséget nyújtani a célok eléréséhez.

Életünk során többször kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor jó lenne egy külső szakember segítsége, aki objektívan látja a helyzetet, és támogatást tud nyújtani, illetve motivációt tud biztosítani.

A life coach nem pszichológus, nem ad tanácsot, nem mondja meg, hogy mit tegyél, hanem a benned rejlő megoldást segíti a felszínre.

A life coaching során motivációt, bátorítást és támogatást kapsz a céljaid eléréséhez.


Miben segít a life coaching?


Biztosan érezted már, hogy elakadtál az életedben. Valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva nem tudsz szintet lépni a karrieredben, párkapcsolatodban, vagy a családban betöltött szereped nem világos.

Gondolj bele, mi történne akkor, ha az élet lehetőséget adna arra, hogy megoldódjanak a problémáid. A life coaching az élet azon területein segít eligazodni, amire éppen szükséged van.
A life coach az a szakember, aki segít felismerni a képességeidet, rávezet arra, hogy mi az, amiben tehetségesek vagy. Segít megtalálni a céljaidat és a fókuszt az életedben.

A life coaching felkészít a kihívásokra és átlendít minden akadályon, amivel utad során találkozol. Segítségével olyan alternatív megközelítésben láthatod a problémákat, amire nem is gondoltál volna.


Amikor a life coaching a megoldás


 • Önbizalom-növelés: Az önbizalom megerősítése, hogy magabiztosabban léphess fel és kezeld a mindennapi kihívásokat.
 • Asszertivitás: Hatékony kommunikációs készségek fejlesztése, amely segít saját igényeidet és határaidat kifejezni másokkal szemben.
 • Érzelmi intelligencia: Az érzelmek felismerésének és kezelésének képessége, ami segít jobb kapcsolatokat kialakítani és hatékonyabban kezelni a konfliktusokat.
 • Konfliktuskezelés: Készségek fejlesztése a konfliktusok kezelésére, hogy békés és konstruktív megoldásokat találj problémás helyzetekben.
 • Időgazdálkodás: Hatékony időkezelési stratégiák elsajátítása, prioritások felállítása, hogy mindenre maradjon elegendő időd.
 • Feladatok polarizálása: Ez a coaching a feladatok csoportosításának és priorizálásának módszereit és technikáit tanítja. Célja, hogy segítsen hatékonyabban kezelni az időt és az erőforrásokat.
 • Stresszkezelés: Készségek és módszerek megtanulása a stressz csökkentésére és az életminőség javítására.
 • Munka-magánélet egyensúlya: Segít megtalálni azt az optimális egyensúlyt a munka és a személyes élet között, hogy ne szenvedjen sem a munkahelyi teljesítmény, sem pedig a személyes élet minősége.
 • Nemet mondás: Az határok kijelölése és azok megtartása mások igényeivel és saját szükségleteivel összhangban.
 • Karrier coaching: A karrierút tervezése és optimalizálása, az egyéni célok és lehetőségek feltérképezése, valamint az ehhez szükséges lépések meghatározása.
 • Elakadások: A coaching segít azonosítani és megérteni az elakadásokat az életedben  és olyan stratégiákat és eszközöket nyújt, amelyek segítenek azok feloldásában és túljutásában.
 • Döntéshozatal nehéz helyzetben: Ez a coaching arra összpontosít, hogyan hozz döntéseket olyan helyzetekben, amikor a körülmények bonyolultak, bizonytalanok vagy stresszesek. Stratégiákat kínál a helyzetek felmérésére, a lehetőségek értékelésére és a döntéshozatali folyamat hatékonyabbá tételére.
 • Motiváció: Ennek a coachingnak a célja, hogy megértsd, mi motivál téged, és hogyan tarthatsd fenn vagy növelheted a motivációt a személyes célok, kihívások tekintetében.
 • Célkitűzés: Ez a coaching a célok hatékony meghatározását és elérését segíti. Módszereket kínál a célok megfogalmazására, tervezésére és azokhoz vezető lépések megtételére.
 • Párkapcsolati problémák: Egy párkapcsolati coaching segíthet abban, hogy jobban megértsétek egymást a partnereddel, hatékonyabban kommunikáljatok és kezeljétek a konfliktusokat. Ez lehet azért, hogy jobb megértést érjetek el egymás iránt, megtaláljátok a közös nevezőt, vagy megtanuljátok az egészséges kommunikáció és konfliktuskezelés módjait a párkapcsolatban.
 • Vagy csak érdekel, hogy hogyan hozhatod ki magadból a legtöbbet?

Láthatod, hogy a lehetőségek tárháza nagy. A life coaching az élet minden területére kiterjedhet. Csak rajtad múlik, melyik az a terület, aminél úgy érzed, hogy jól jönne a külső segítség.


5 érv a life coaching mellett


 • A life coaching segít egy részletes akcióterv összeállításában.
 • Segít megbirkózni a blokkokkal, akadályokkal és a negatív gondolatokkal.
 • Támogat abban, hogy megtaláld az egyensúlyt a különböző élethelyzetekben.
 • Motivációt és bátorítást ad minden élethelyzetben
 • A life coaching segít az önbizalmad újraépítésében.

Az első ülés 30 perces, és ingyenes.


Life coaching jelentkezés


Ha szeretnél életedben pozitív változást elérni, és hajlandó is vagy tenni a sikerért, akkor jelentkezz life coaching ülésre, a lenti linkre kattintva.

A life coaching ülések online (ZOOM-on keresztül) történnek és jellemzően 60 perc időtartamúak. Ebben az időben csak veled, és a Te élethelyzeteddel foglalkozunk.

Az első ülés INGYENES, 30 perc időtartamú, melynek során áttekintjük az élethelyzetedet és megbeszéljük az együttműködésünk részleteit.

A WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJE

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Jogi dolgok

Adatvédelmi szabályzat

Tárhely szolgáltató

Impresszum

Copyright

Minden jog fenntartva (c) Hollenda Zsolt life coach, business coach, tréner.

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.