Hogyan szerezd vissza az exed 7 lépésben?

Szerző: Párkapcsolat

Nem egyszerű feladat visszaszerezni a volt barátot, barátnőt, férjet, feleséget. Valószínűleg mindenféle gondolatok kavarognak a fejedben arról, hogy miket kéne mondanod, vagy csinálnod. A jó hír, hogy ha elkötelezett vagy, meg lehet javítani a kapcsolatot (kivéve ha nem történt pl. bántalmazás a kapcsolatban és párod is mutat rá még némi hajlandóságot).

Számtalan gondolat keringhet ilyenkor a fejedben… mit is csináljak, hogyan kezdjem, mi legyen az első lépés?

Ha tényleg újra össze akarsz jönni volt pároddal, ahhoz először azt át kell átgondolnod hogy miért. Gondold át azt is, hogy milyen volt ez a kapcsolat:

 • Ha többségében rossz élmények vannak a kapcsolatról, akkor lehet, hogy nem annyira jó ötlet újrakezdeni a dolgot. Ha csak azért akarod újra felmelegíteni, hogy ezzel távol tartsd őt másoktól, ez önzőség a részedről.
 • Ha viszont többnyire pozitív élményeid vannak a kapcsolatról és komolyan vissza akarod szerezni exed, akkor mindenképpen adj egy esélyt a dolognak.

Le kell ülnöd és át kell gondolni, hogy mi volt a szakítást kiváltó ok. Nézd meg mindkét oldalról a kapcsolatot. Valószínűleg voltak olyan dolgaid, amiket exed nem annyira értékelt, de persze neki is lehettek olyan dolgai, amik neked nem nagyon tetszettek. Ha sikerült megtalálnod a probléma forrását, elkezdheti jóvátenni, kijavítani azt.

 

Azonnal alkalmazható,
gyakorlati megoldást
keresel
EXED visszaszerzésére?

Akkor kattints ide:

A Kapcsolat 2.0 Megoldáscsomag segít Exed visszaszezésében.
Kattints ide és szerezd meg még ma!

Az alábbi hét lépés segíthet visszaszerezni a volt párod:


Első Lépés: kezdd magadon a változást!


Igaza van annak, aki azt mondja, hogy a változás saját magunkkal kezdődik. Fontos, hogy ne legyenek a dolgok újra ugyanolyanok, mint a szakítás előtt. Mindkettőtöknek be kell bizonyítania a másik fél számára, hogy hajlandóak vagytok változtatni.

Nézz bele a tükörbe és tedd fel magadnak a kérdést: “Min vagyok hajlandó változtatni az ex visszaszerzése érdekében?”

Az egyetlen módja annak, hogy ezt kimutassátok ezt egymás felé az, ha tesztek is valamit a dologért. Ennek viszont folyamatosnak kell lennie, az nem működik, ha csak egyszer tesztek valami nagy dolgot, aztán meg visszatértek a régi kerékvágásba.

Érezted már, hogy ha máshogy viselkedtél valakivel (pozitív vagy negatív irányban) és az illető másképpen reagált? Ez az eszmefuttatás egészen a fizika alapvető törvényeiből ered, miszerint minden akciónak megvan a vele egyenlő reakciója is (Newton).

Ez az elmélet a kapcsolatokra is érvényes: Ha pozitívan, vagy negatívan viselkedsz valakivel, ugyanakkora pozitív vagy negatív energiát fogsz kapni az illetőtől. Tehát ha több szeretet és törődést szeretnél kapni, akkor Neked is hasonló érzéseket kell adnod. Gondold át, hogy milyen területen és hogyan kell változnod (Pl. lehetsz törődőbb, érzelmesebb).

Tűzzetek ki egy találkozót volt pároddal, így mindketten láthatjátok, hogy áll a másik a dolgokhoz. Beszéljétek meg a gondjaitokat, problémáitokat. Elkötelezettnek kell lennetek, mielőtt újra megpróbáljátok a dolgot.


Második lépés: néhány alapelv az újrakezdéshez


Az elkötelezettség mellett vannak dolgok, amiket mindkettőtöknek meg kell oldania mielőtt még egyszer összejönnétek.

Van néhány alapelv, amit tisztázni kell, mielőtt újrakezditek

 • A múltbéli hibáknak a múltban a helyük, nem lehet elkövetni őket még egyszer. Mindketten megtanultátok már hogy miket szabad és miket nem szabad megtenni egymással.
 • Le kell zárni a múltat mielőtt továbblépnétek. Bármi problémátok is volt egymással, azok már mind meg lettek oldva, nem fognak újra előkerülni, de legalábbis nem lenne szabad nekik.
 • Legyen meg az egyensúly. A párkapcsolatban mindkét félnek adni és kapni kell, különben nem működhet a dolog. Lesznek helyzetek, amikor kompromisszumot kell kötni, akkor is ha nincs senkinek ínyére.
 • Néha egyet kell érteni az egyet nem értésben. Világos, hogy nem fogtok mindenben egyetérteni, de ezt érthető is, és el kell fogadni. Ettől békésebb lesz a hangulat is.
 • Te is és az exed is tudjátok, hogy mit vártok ettől a kapcsolattól. Már leültetek és hosszasan beszélgettetek egymással. Tudjátok egymás szokásait, ismeritek a közös és a különböző pontokat is, és el is fogadjátok azokat.
 • Nem kell mindig egymás nyakán lógnotok. Egy kapcsolatban is kell a magántér. Ha ez hiányzik, az több gondhoz is vezethet. Lehet, hogy egyikőtök magányosnak, vagy elnyomottnak érzi magát.
 • Lépjetek tovább a múltbéli hibákon, hiszen mindketten egy új kezdetet szeretnétek. Ha egyfolytában csak a múlton rágódtok az senkinek sem lesz jó. Nem lehet úgy előre haladni, hogy a múltba éltek.
 • Legyetek szeretetteljesek, gyengédek egymással, ez lényeges ha újra együtt akartok lenni. Igazi szeretetnek és törődésnek kell lennie köztetek. Ne csak az annyira hiányzó intimitást és testi kapcsolatot akarjátok visszahozni.
 • Távolítsatok el bármiféle irigységet vagy féltékenységet a kapcsolatból. Se te, se az exed nem lesz képes egy kielégítő, termékeny kapcsolatra, ha bármelyikőtök bizonytalan, és nem bíztok meg a másikban.

Azonnal alkalmazható,
gyakorlati megoldást
keresel
EXED visszaszerzésére?

Akkor kattints ide:

A Kapcsolat 2.0 Megoldáscsomag segít Exed visszaszezésében.
Kattints ide és szerezd meg még ma!


Harmadik Lépés: a jövőt építsd


Ha azon fáradoztok, hogy újra együtt legyetek, ne feledjétek el hogy ehhez két ember kell. Mindkettőtöknek meg kell egyezni a szükséges lépések megtételét illetően. Ha ezt csak az egyikőtök akarja, akkor már most sikertelenségre vagytok ítélve.

Ha már mindketten úgy döntöttetek, hogy még egyszer megpróbáljátok, ezúttal új irányba kell elindulnotok.Lényegében újra a nulláról kell kezdenetek a kapcsolatot. Ez igazából egy új kezdet.

Gondolj vissza arra, amikor először találkoztál volt pároddal. Újra ismerjétek meg egymást.

 • Emlékezzetek vissza a szép időkre, hátha újra vissza tudjátok varázsolni őket.
 • Kérjetek bocsánatot egymástól a múltbéli hibákért, valamint saját magatoknak is bocsássatok meg. Csak így léphettek tovább bűntudat cipelése nélkül.
 • Neked és exednek is meg kell változtatnotok gondolkodásotokat bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Nem kezdhettek hozzá a dologhoz a régi hozzáállással, mert az igen káros lehet a jelenlegi helyzetetekre.
 • Meg kell hallgatnotok egymást volt pároddal. A hatékony kommunikáció érdekében mindkét félnek meg kell bíznia egymásban, és bátran meg kell osztaniuk egymással az érzéseiket, gondolataikat, attól függetlenül, hogy a másik fél mit szól hozzá vagy mit érez ettől.
 • Gondozzátok kapcsolatotokat és egymást, hiszen ezzel elősegítitek kapcsolatotok fejlődését. Legyetek törődőek és gyengédek egymással. Mutassátok meg egymásnak, hogy érdeklitek a másikat, és hogy komolyan gondoljátok az újrakezdést.
 • Dolgozzatok a jövő építésén ahelyett, hogy a múltban ragadnátok. Nem lesztek képesek előre haladni úgy, hogy közben bizonyos múltbéli dolgokat nem engedtek el és nem figyeltek a fontosabb dolgokra – mint a jövő építése.
 • Meg kell bíznotok egymásban, hiszen a bizalom nagyon fontos dolog egy kapcsolatban, főleg akkor, ha újra együtt akartok lenni. A bizalom fontos alappillére minden kapcsolatnak.

Negyedik Lépés: légy magabiztos, ne pedig ragaszkodó


Előfordulhat, hogy minél jobban vissza akarod szerezni exed, Ő annál inkább el fog távolodni tőled. Ugyanis ha ragaszkodó, kétségbeesett módon akarsz újra összejönni vele, ő ezt kényszerként veheti és kellemetlenül érezheti magát, amitől csak nő a távolság kettőtök között.


A túlzott ragaszkodásod akadály lesz exed visszaszerzésében

 

A volt szerelemed igazából egy olyasvalakit akar, aki tud függetlenül gondolkodni, és erős az akarata, hogy az legyen aki lenni akar. Olyat akar exed, aki kihívást jelent neki, akinek a maximumot kell nyújtania.

Derítsd ki, hogy mit is akar valójában volt párod egy kapcsolatban: kérdezz tőle és lehetséges, hogy meglepő válaszokat fogsz kapni. Ne tekintsd egyértelműnek, hogy van melletted valaki, és ne “csak” feltételezd, hogy mi fontos párodnak.


Ötödik Lépés: Ne Tűnj Kétségbeesettnek


Amikor volt párod visszaszerzésén munkálkodsz, van pár dolog amit el kell kerülnöd:

 • Ne mutasd ki kétségbeesettségedet
 • Ne pazarold az exed idejét
 • Ne kérdezgesd egyfolytában, hogy érdekled-e még, vagy hogy vissza akar-e menni hozzád
 • Ne kérdezgesd egyfolytában az érzéseiről
 • Add meg neki a szükséges teret és időt
 • Ne hívogasd minden nap
 • És főleg ne féltékenykedj


Hidd el, az utolsó dolog amit exed látni akar az, hogy naponta hívogatod. Minél gyakrabban teszed ezt, annál messzebbre taszítod őt magadtól

 

Ne építsd volt szerelmed köré az életed, csinálj más dolgokat, találj más elfoglaltságokat magadnak. Amikor viszont oda kerül a sor, hogy időt tölthetsz el volt pároddal, annál jobban fogod értékelni azt az időt, és több dologról is fogsz tudni beszélgetni vele.

A túlzott ragaszkodás veszélyes lehet, és könnyen egy elbukott újrakezdéshez vezethet.

Azonnal alkalmazható,
gyakorlati megoldást
keresel
EXED visszaszerzésére?

Akkor kattints ide:

A Kapcsolat 2.0 Megoldáscsomag segít Exed visszaszezésében.
Kattints ide és szerezd meg még ma!


Hatodik Lépés: ne játszadozz a másikkal


Ha tényleg vissza szereznéd volt párod, vedd komolyan a dolgot. Ne Játszadozz, és ne vezesd meg, ne verd át.


Ha csak játszadozol volt pároddal, az nem korrekt…

 

Fontos, hogy komolyan gondold a dolgot. A szakítás közben könnyen feldúlttá, dühössé és sértődötté válhatunk, érdemesebb lenne viszont ezeket az érzelmeket kordában tartani.

Vedd biztosra, hogy érzéseid valósak, légy magabiztos benne, hogy újra akarod kezdeni a kapcsolatot. (Ha kettőtök közül valaki nem gondolja komolyan a dolgot, őszintén meg kell mondania azt a másiknak.)


Hetedik Lépés: mutass elkötelezettségedet volt párod iránt


Meg kell győznöd volt párodat arról, hogy mennyire komolyan is veszed az újrakezdést, és újra szeretnél vele lenni.


Az elkötelezettség kimutatásához sokszor apró dolgok is elegendők

 

Vannak akik úgy gondolják, hogy ehhez sok pénzt kell elkölteni és valami nagyon nagy, meggyőző dolgot kell tenni, holott ez nem igaz. Sokszor az apró, egyszerű dolgok azok amik kimagaslanak a többitől.

Íme néhány apró dolog, amit megtehetsz régi-új párodért, ha már újra együtt vagytok:

 • Dicsérd meg külsejét, mondd hogy milyen szép, vagy jóképű
 • Adj neki egy szál rózsát, vagy lepd meg valami aprósággal
 • Öleld meg, és mondd neki, hogy mennyire értékeled hogy van neked
 • Csak úgy spontán hívd fel, és mondd neki hogy mennyire szereted
 • Fogd a kezét, karold át séta közben
 • Masszírozd meg egy nehéz nap után
 • Hagyj neki kis üzeneteket amin leírod mennyire szereted
 • Mosolyogj rá

Ha tehát újra akarjátok kezdeni exeddel, lassan kezdjetek a dolognak, és eleinte ne várjatok el túl sokat egymástól. A lassú tempó a legjobb módja a kapcsolat újraélesztésének, mindketten kezdjétek elölről a dolgot, és tegyétek jóvá a hibákat.

Hosszan tartó boldogságot kívánok!

Azonnal alkalmazható,
gyakorlati megoldást
keresel
EXED visszaszerzésére?

Akkor kattints ide:

A Kapcsolat 2.0 Megoldáscsomag segít Exed visszaszezésében.
Kattints ide és szerezd meg még ma!

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.