Önbizalomhiány férfiaknál és annak mögöttes okai

Szerző: Önbizalom, Önbizalomhiány férfiaknál

Az önbizalomhiány férfiaknál napjainkban nagyon gyakran előforduló jelenség.
A leghatásosabb módja annak, hogy önbizalmad növeld, elsősorban az, hogy megtaláld mi az amitől bizonytalannak érzed magad.
Tudnod kell az alapvető okát az alacsony önbizalomnak, ahhoz, hogy elkezdhess tenni ellene valamit.
Az alábbiakban következik egy pár ok, amiért az önbizalomhiány férfiaknál problémát okoz. Sokszor a férfiaknak a nőkkel való kapcsolatukban jelenik ez meg.

Íme néhány megoldás, ahhoz, hogyan tudod oly módon növelni az önbizalmad, hogy az vonzó legyen a nők számára:


Az önbizalomhiány férfiaknál: A TUDÁS HIÁNYA


A legegyszerűbb módja, hogy növeld az önbizalmadat, az , hogy egyszerűen több tudásra teszel szert a helyzettel kapcsolatban.
Pl.: sok férfi aki megnézte a Csábítás elmélete filmet, azzal a kérdéssel jön, hogy “mit kéne mondanom a lánynak, amikor először odasétálok hozzá?”.
Az ehhez hasonló szituációkban, ha megtanulja mit kell mondani, akkor az segít a férfinak önbizalmat növelni és jobb első benyomást kelteni. Olyan képességet nyer, amivel jobb benyomást tud tenni.

Egy másik segítséget nyújtó tudás ehhez a helyzetekhez az, hogy megértsd a vonzódás jeleinek testbeszédét.
Ez egy nagyszerű módja annak, hogy önbizalmat növelj, mert ha ismered a nő testbeszédjét, akkor látni fogod rajta, hogy érdekli-e őt a veled való találkozás, akkor sokkal egyszerűbbnek fogod tudni, hogy megközelítsd őt. Olyan jelek amik a nyitott testbeszédet tükrözik (a testrészei-lábfej, mellkas, arc- feléd néznek) vagy erős szemkontaktus (több szemkontaktust vesz fel veled, tovább tartja rajtad tekintetét mint egy múló pillantás) ezek mind gyakran erős jelei annak, hogy felkeltetted a nő érdeklődését.


Az önbizalomhiány férfiaknál: A TAPASZTALAT HIÁNYA


Amikor egy nővel való találkozásra kerül a sor, sok férfi pontosan tudja mit kellene csinálni, de mégis képtelen megtenni. Összegyűjtöttek sok információt, hogy randizzanak és hogy vonzzák a nőket, de ennek ellenére a szerelmi életük stagnál, megrekedt.
Ezekben a helyzetekben az okozza a kevés önbizalmat, hogy kevés tapasztalattal rendelkeznek.
Itt is igaz az, hogy a gyakorlás teszi a mestert.
Minél több tapasztalatod van a nőkkel való randizásban, beszélgetésben és flörtölésben, annál magabiztosabbá válsz majd. Szóval egy jó módja annak hogy növeld az önbizalmad ezen a területen, az hogy sok tapasztalatot szerezzél. Egy nagyszerű gyakorlás ehhez, hogy kitűzöd magadnak: hogy 1 hónapon keresztül minden nap odamész 3 nőhöz és beszédbe elegyedsz velük.
Ezzel a megszerzett 90 tapasztalattal a zsebedben, nem lesz olyan ijesztő dolog a nőkkel való randizás mint előtte volt.


Az önbizalomhiány férfiaknál: NEGATÍV HOZZÁÁLLÁS


Nem fogsz sikereket elérni, ha nem hiszel magadban és negatívan állsz a dolgokhoz, hiába rendelkezel megfelelő ismeretekkel és rengeteg tapasztalatod is van.
Pl.: Amikor a dolgok nem úgy alakulnak egy nővel, ahogy azt te elképzelted, olyankor elkezded meggyőzni magadat, hogy ez soha nem fog neked menni, nem leszel rá képes. Elkezded magadat hibáztatni, azért mert mindent elrontasz. Kitalálsz egy csomó indokot, hogy miért nem vagy “elég jó”. Vagy a nőt kezded el hibáztatni és elkezded kivetíteni rá a mindenféle negatív érzéseidet.

Ez a fajta negatív gondolkodás mód elpusztíthatja egy srác önbizalmát.
Annak érdekében, hogy elkerüld ezeket a csapdákat, gondolj arra, hogy ha egy nőt nem érdekelsz még nincs okod arra, hogy ezt magadra vedd. Végül is ezer oka lehet annak, hogy miért nem működnek úgy a dolgok ahogy Te azt szeretnéd, és ezeknek semmi közük sincs hozzád vagy a személyedhez. Ezek legtöbbször rajtad kívül álló okok.

Továbbá, nem kell az “elutasítás” rossz dologként látni. Egyszerűen úgy tekints rá, mint egy lecke, a tanulás része, hogy ti ketten nem illetek egymáshoz, és megmentetted magad attól, hogy egy csomó időd rá menjen egy rossz kapcsolatra. Megspóroltál magadnak sok-sok fejfájást.

.

Az önbizalomhiány férfiaknál: VÁRATLAN OKAI AZ ÖNBIZALOMHIÁNYNAK


Néha vannak olyan külső tényezők, amelyek befolyásolják a önbizalmadat, és semmi közük sincs egy adott, konkrét helyzethez.
Például, ha egész nap olyan munkát végzel, amit utálsz, vagy egy nagyon szigorú étrendet próbálsz éppen betartani pár hete, esetleg nem töltöd a szabadidődet kellemes tevékenységekkel, akkor nehéz lesz magabiztos lelkiállapotba kerülnöd, amikor nők körében vagy.

Egy egyszerű módja az önbizalom növelésnek, hogy odafigyelsz magadra és az érzéseidre. Olyan emberekkel vedd magad körül, akik társaságában jól érzed magad, végezz olyan tevékenységeket, amelyek boldoggá tesznek. Ha így teszel, akkor ezek a dolgok boldogsággal fognak eltölteni, sokkal többször fogod magad elégedettnek érezni.
Ennek eredményeképpen az életed pozitív irányba fog elindulni, beleértve a nőkkel való kapcsolataid is.


Az önbizalomhiány férfiaknál: GONDOLKOZZ EL


Sokszor az önbizalomhiány férfiaknál abból ered, hogy a férfiak tévesen úgy gondolják, hogy bizonyos dolgokkal rendelkezniük kell, ahhoz hogy sikereket érhessenek el a nőknél. Gondolok itt a magas jövedelmet biztosító munkahelyre, egy márkás autóra, vagy egy saját lakásra.

Tehát talán a legjobb módja az önbizalom megszerzésének (ez pozitív hatással lesz életed minden területére) az, hogy abbahagyod azt, hogy külső dolgoktól várod, hogy sikeres legyél, helyette alakíts át a gondolkodás módod oly formában, hogy lásd magadban az értékeket és ne az anyagi javakkal azonosítsd azt.
A nap végén téged nem a bankszámlád fog meghatározni, hanem az emberi kapcsolataid és az hogy mit gondolsz magadról.
És ha végre látni fogod személyes értékeidet, függetlenül attól, hogy mások mit gondolnak rólad, vagy hogy milyen reakciókat kapsz másoktól, akkor már semmi sem fog megakadályozni abban, hogy szinte bármilyen helyzetben határozott és magabiztos legyél.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.