Önbizalom növelés férfiaknak, 5 egyszerű lépésben

Szerző: Önbizalom, Önbizalom növelés férfiaknak

Az önbizalom növelés férfiaknak cikkben választ kapsz arra, hogyan tudod növelni önbizalmad és hogyan válj magabiztossá.
Mert mindenki tudja, hogy a férfias férfi a magabiztos férfi.
Az emberek ösztönösen vonzódnak azokhoz a férfiakhoz, akik önbizalmat sugároznak. Sajnos napjainkban sok embernek egyáltalán nincs önbizalma. Néhányan a fejüket lefelé fordítják és önsajnálatba merülnek, mások összekeverik a férfi önbizalmat a vidámsággal. Ezek a férfiak összetévesztik az önbizalmat.

Az önbizalom növelés férfiaknak nem egyszerű, de néhány trükkel könnyen elérhető.
Az alábbi lépések segítenek a önbizalom növelésben a férfiaknak:

 


1. Önbizalom növelés férfiaknak első lépése: Adja a megjelenésedre


Szánj elég időt tested megfelelő ápolására és az öltözködésedre.
Ez most azt jelenti, hogy metrosexuális férfi legyek és mindenféle kence-ficékkel kenjem magam?
Nem. Ez azt jelenti, hogy időt takaríthatsz meg egy alapvető ápolási rutinnal és megismered saját stílusod, ami az öltözködésed alapja lesz.
Zuhanyozz, borotválkozz minden nap és a fogmosás se maradjon ki. Reggelente futtass át egy fésűt a hajadon…….
Ezek a dolgok van akiknek egyértelműek, de meglepően sok férfi nem teszi meg ezeket az egyszerű lépéseket, legalább is kihagy egy-kettőt a napi rutinból.
Ezek mellett adj magadnak elég időt arra, hogy reggelente felöltözz.

Ne csináld azt, hogy pikk-pakk felkapod azt a ruhát amit este ledobtál magadról vagy ami a kezed ügyébe kerül.
Egy viseltes nadrág vagy gyűrött póló viselete nem az önbizalmat fogja sugározni rólad. Mindig Tartsd észben hogy soha nem tudhatod, hogy a nap folyamán mikor kerül sor egy üzleti megbeszélésre vagy egy számodra fontos nővel való találkozásra. Mindig legyél felkészült. Törekedj arra hogy megtaláld azt az egyensúlyt, hogy jól nézzél ki, de mégis kényelmesen érezd magad.


2. Önbizalom növelés a férfiaknak második lépése: Határozd meg a céljaidat


Magabiztos férfiaknak vannak céljaik és el is érik azokat.
A célok ígéretek, amelyeket magunknak teszünk. Hogyan bízhatnál magadban, ha nem is ígérsz magadnak semmi?

Kezdd el megfogalmazni a céljaidat.
Elsőnek egy olyan célt tűzz ki magad elé amit viszonylag könnyen el tudsz érni. Ha például te sokáig szoktál reggel aludni, akkor legyen az az első célod, hogy holnap korán fogsz felkelni. Kisebb célok beállításával és megtartásával könnyen növelheted az önbizalmadat. Hiszen minden egyes cél elérése sikerélményt fog okozni. Ahogy növekszik majd a magabiztosságod, képes leszel arra hogy nagyobb célokat is elérj, amik majd még jobban növelik az önbizalmadat. Ez egy folyamat, de minden a kis célok elérésével kezdődik.

.

3. Önbizalom növelés a férfiaknak harmadik lépése: Iktasd be életedbe a testmozgást


Semmi sem tudja jobban növelni egy férfi önbizalmát mint a testmozgás. Testmozgás közben növekszik a pulzus számunk ezzel egyidejűleg megnövekedik a véráramlás és hormonok szabadulnak fel amik növelik az önbizalmat.
Nincs szükség arra hogy eljár egy edzőterembe.
Pl.: Charles Atlas által kifejlesztett edzéstervet könnyen elvégezheted otthon is. A gyakorlatok egyike sem igényel súlyt és maga az edzés körülbelül 15 percet vesz igénybe.

“Nem használok eszközöket. A testsúlyod saját ellenállása a legjobb és legbiztonságosabb eszköz.” Charles Atlas


4. Önbizalom növelés a férfiaknak negyedik lépése: Ismerje meg az új készségeket


A magabiztos férfiak vágynak rá hogy új dolgokat tanuljanak meg. Új készségek megtanulásával bebizonyítod magadnak, hogy képes vagy alkalmazkodni bármihez amit eléd dob az élet. Számos készség van az életben amik közül válogathatsz. Keress magadnak egy olyat amelyet mindig is szerettél volna megtanulni és kezdj el dolgozni rajta.

Mindig is vágytál rá hogy harcművészetet tanul? Akkor hívj fel dojo-t (tornaterem, edzőterem) és regisztrálj egy hamarosan induló órára.

Vagy mindig is vonzott az autószerelés “művészete”? Akkor menj el a legközelebbi könyvtárba és kölcsönöz ki könyveket ebben a témában.

Egyszerűen csak csinálj valamit, basszus 🙂


5. Önbizalom növelés a férfiaknak ötödik lépése: Gondolj vissza a múltban elért sikereidre


Ülj le a fotelba és halványítsd el a fényeket. Gondolj vissza az élet azon pillanataira, amikor sikereket értél el. Nem kell hatalmas sikereket gondolni, a kicsi siker is siker. Ha felidézed a múltban elért sikereidet, azzal megmutatod magadnak, hogy ha akkor ment, akkor most is képes vagy rá. Amint felismered a korábban elért sikereidet, az önbizalmad növekedni fog és nyitottabb leszel rá hogy új dolgokba fogja. Vegyél elő egy papírt és írd le a múltbeli sikereidet. És ha bármikor önbizalom növelése van szükséged vedd elő és nézd át őket.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.