Önbizalom növelés nőknek

Szerző: Önbizalom

Az Önbizalom növelés nőknek cikkben választ kapsz az alábbi kérdéseke:
Mi kell ahhoz, hogy önbizalmunk erős, stabil lábakon állhasson? Az önbizalmat elképzelhetjük egy izomként is. Az izmot pedig edzetni kell. De hogyan „eddzük” az önbizalmi „izmokat”? Ezekre a kérdésekre is választ kapsz az Önbizalom növelés nőknek cikkben.


Önbizalom növelés nőknek: magunknak tett ígéretek


Rendszeresen, napról napra figyelnünk kell önmagunkra. A saját magunknak tett ígéreteinket meg kell tudnunk valósítani, nem csak fejben kell levezetni a „gyakorlatokat”, de létre is kell hozni azokat.
Egy festőművész sem csak képzeletben alkot. Amit megálmodik, azt meg is valósítja a vászonra. Persze szükséges a tervezés, meg kell tudni határozni mi is az ami fontos számunkra. Ez bármi lehet.


Önbizalom növelés nőknek: ne halogassuk a teendőket


Ha az a fontos számunkra, hogy környezetünk tiszta legyen, lakásunk rendezetten álljon, akkor ne csak képzeletben tegyünk rendet, hanem vegyünk erőt magunkon és essünk neki a takarításnak. Ne csak várjuk, hogy egy varázslattal, egy csettintésre rendbe vágja magát, ne halogassuk a teendőket mindig holnapra, hanem fogjunk neki és valósítsuk meg azt a saját magunk kényelme és jóérzete érdekében.


Önbizalom növelés nőknek: ne csak álmodozzunk


Vagy ha csak arra vágyunk, hogy minden reggel legyen időnk egy kávé mellett beszélgetni partnerünkkel, akkor ne csak álmodozzunk arról az ágyban hosszú percekig, mígnem azon kapjuk magunkat, hogy ismét elaludtunk és kapkodva igyekszünk beérni a munkahelyre, hanem szakítsunk arra időt. Szedjük össze magunkat, ébredjünk, keljünk ki az ágyból, főzzük le azt a kávét, majd keltsük fel szeretettel párunkat egy bögre feketével. Hívjuk ki őt társalogni, rendezzük a napi terveinket, feladatainkat, majd valósítsuk meg azokat. Az efféle tervezett, majd megvalósított programok után feltöltődve, magabiztosan fogunk nekiállni a többi feladatainknak. Pozitivitást, sikerélményt szívhatunk magunkba, örömmel fogunk belevágni a többi terveink kivitelezésébe.

.

Önbizalom növelés nőknek: irányítani tudjuk életünket


Érdemes olyan dolgokat is betervezni, amiktől tartunk, vagy újkeletűek. Ha megugorjuk félelmeinket, rájöhetünk arra, hogy sokkal többre vagyunk képesek, mint azt hittük magunkról. Ez motiváló lesz számunkra, és rengeteget fog segíteni az önbizalmunk fejlesztésében. Ha rájövünk arra, hogy kezünkbe tudjuk venni saját sorsunkat, irányítani tudjuk életünket, megfontolt döntéseket tudunk hozni arról, mi is lenne számunkra a jó, a kielégítő és előrébb vivő cselekedet, s mindezeket akaraterővel meg is tudjuk valósítani, akkor stabilabbá válhatnak érzelmeink, sőt társas kapcsolataink is és lelkibékét kaphatunk.


Önbizalom növelés nőknek: fogadjuk el önmagunkat


Azok a nők, akik nincsenek kibékülve önmagukkal, kinézetükkel, megjelenésükkel, kezdjenek el megbarátkozni saját tükörképükkel. Amíg nem szeretjük és fogadjuk el önmagunkat, addig ne is várjuk el, hogy mások ezt megtegyék velünk. Még ha mások képesek is úgy szeretni, ahogy vagyunk, s elfogadni a hibáinkkal együtt, de mi nem szeretjük és fogadjuk el magunkat, addig nem is fogjuk elhinni környezetünk dicséretét, nem leszünk befogadóképesek a pozitív véleményre sem, mert a saját képzeletünk gátat fog ennek szabni, s úrrá lesz azon.


Önbizalom növelés nőknek: senki sem tökéletes


Ne higgyünk a szemünknek amikor meglátunk egy gyönyörű, csinos modellt a plakátokon, hisz ők sem tökéletesek, nincs olyan ember aki az lenne. Ezek a fotók rengeteg utómunka, retusálás után kerülnek a hirdetőtáblákra, reklámokba. Ne akarjunk megfelelni az idealizált képeknek, elvárásoknak, mert lehetetlen. Ahhoz, hogy önbizalmunk „izmait” edzetni tudjuk, első lépésben muszáj elfogadnunk magunkat olyannak amilyenek vagyunk. Ha szeretjük és elfogadjuk magunkat, ha hiszünk magunkban és van kellően elegendő akaraterőnk, akkor bármire képesek leszünk és bármit el fogunk tudni érni, még olyan dolgokat is amikről álmodni sem mertünk.

.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Online Önbizalom Növelő Tréning

A saját lakásod kényelmében tanulhatsz

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.