Life coaching férfiaknak

Szerző:


Life coaching férfiaknak: mi is a célod?


A life coaching férfiaknak elsődleges célja, hogy támogasson abban, hogy a szakmai és párkapcsolati életedben is elérd céljaidat. Ezek a lehetőségek ott vannak benned is, azonban elképzelhető, hogy mindösszesen új megközelítésre, új nézőpontokra van szükséged ezek eléréséhez.

Érdemes feltenni magadnak a kérdést, hogy tulajdonképpen, mi is a célod, mit szeretnél elérni a coachinggal?

  • Munkahelyváltás előtt állsz?
  • Esetleg előléptetésre vágysz?
  • Szeretnéd fejleszteni a vezetői képességeidet?
  • Az önbizalmadat szeretnéd növelni?
  • Párt szeretnél találni?
  • Stabil anyagi hátteret kívánsz kiépíteni?

Life coaching férfiaknak: karrier, munkahelyi coaching


A karrier vagy munkahelyi coachinggal kapcsolatban érdemes leszögezni azt az alap kérdést, hogy mit szeretnél elérni és milyen eszközökkel juthatsz el oda. Hasonló stratégiát kell felállítani akkor is ha új munkahelyre szeretnél menni, és ez a munkahely esetleg még előlépést is jelentene a régi munkahelyedhez képest. Az is elképzelhető, hogy fogalmad sincs, milyen a legtökéletesebb, a legmegfelelőbb munka számodra. A karrier coaching ebben is segítséget tud nyújtani.

Life coaching férfiaknak: karrier, munkahelyi coaching

Ahhoz, hogy megtaláld az egyensúlyt, a munka és a család között jól kell bánni az idővel. A legjobb főnök, vagy beosztott cím mellett ki kell érdemelned a legjobb apa és férj címet is. Tehát nincs vesztegetni való időd. Amikor meghatározod a céljaidat és legyőzöd a benned lévő blokkokat, tudsz majd fókuszáltan a céljaidra és az álmaid megvalósítására koncentrálni.


Life coaching férfiaknak: családi, párkapcsolati coaching


Érezted már azt, hogy állandó bűntudattal küzdesz? Nincs időd semmire, nem tudod magadból a maximumot hozni, jelen lenni az adott pillanatban, úgy, hogy nem a még elvégzendő irodai munkán járna az eszed. A párunk, a családunk sérelmezheti, hogy testileg jelen vagy, de a gondolataid valahol máshol járnak.

Life coaching férfiaknak: családi, párkapcsolati coaching

A másik eset pedig az, amikor sok első randid volt, de valahogy mégsem tudsz továbblépni, a kezdődő kapcsolatot mégsem tudod komolyabbra fordítani a kiszemelt nővel. Elárulok egy titkot. Mindenre van megoldás! A szervezettebb, tudatosabb időbeosztás hozzájárul az élménydúsabb pillanatokért, az egészséges önbizalom pedig segít abban, hogy a randik terén is érezd a pozitív hatását ennek.


Life coaching férfiaknak: érzésekről, nehézségekről is beszélni kell


A férfiak abból a szempontból lehetnek nehezebb helyzetben a nőkhöz képest, hogy nálunk nem annyira megszokott az érzésekről, nehézségekről beszélni. Nincs is annyira sok hely, ahol ezeket el tudnák mondani illetve megoldási javaslatot vagy választ kapjunk a kérdéseinkre.

Ez a helyzet egyébként is kiszolgáltatott lehet egy férfi számára. Nem sok férfinak van olyan támogató háttere, ahol ezeket lehetősége van megtenni. Az élethelyzeted perspektívájának megteremtésében pedig őszintének kell lenned magaddal is, illetve azzal, aki segít neked ebben.

Ha pedig őszinte leszel magaddal, a zavaros érzéseidet kibogozod, akkor elindulsz egy olyan tanulási időszakon, egy tanulási úton, melynek a vége az, hogy megtalálod a lelki békédet és kevésbé függsz majd mások jóváhagyásától.


Life coaching férfiaknak: új irányokra van szükséged


Kijelenthetjük, hogy a 21.századi férfi felé hatalmas elvárásokat támaszt a társadalom. A férfi minden helyzetben legyen magabiztos, mindig tudja mit csinál. Nyújtson anyagi biztonságot a családjának. Legyen határozott, de gondoskodó.

A probléma ezekkel az, hogy pont a férfiaktól kérdezik meg nagyon ritkán, hogy elégedettek-e az életükkel? Ki tudnak-e teljesedni benne? Vállalják-e a vágyaikat? Ki tudják-e fejezni igényeiket a partnerük felé?

Az utolsó kérdésem pedig csak annyi lenne, hogy be mered-e vallani magadnak azt, hogy új irányokra van szükséged és szembe mersz-e nézni a dilemmákkal? Ha a válaszod igen, akkor a life coaching férfiaknak neked van kitalálva.

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

A WEBOLDAL ÜZEMELTETŐJE

Hollenda Zsolt
life coach, business coach, tréner

Jogi dolgok

Adatvédelmi szabályzat

Tárhely szolgáltató

Impresszum

Copyright

Minden jog fenntartva (c) Hollenda Zsolt life coach, business coach, tréner.

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.