Life coaching árak

Szerző:


Life coaching árak: nyugi, nem fog milliókba kerülni


Természetesen mindenki a pénzből él, így jogos elvárás az ügyfelek részéről a life coaching árak ismerete. De vajon mennyi lenne az ideális díjazás? 5.000 Ft / alkalom, vagy 50.000 Ft / alkalom? Az első túl olcsó, a második túl drága?

Azonban gondolkodjunk el egy pillanatra a következőn a life coaching árak előtt: Ha egy házasságban / párkapcsolatban problémák merülnek fel, szóba jöhet a válás / szakítás gondolata is. Nézzük meg, hogy mi történik ekkor. Felezni kell a vagyontárgyakat (pl. ingatlan, autó, egyéb ingóságok), nem is beszélve az ügyvédek költségéről. Vagyoni helyzettől függően egy válás akár több tíz millióba is kerülhet.

Ha life coaching árak ennek az összegnek a 10 %-ban lenne meghatározva, az méltányosabb lenne? :)) Nyugi, nem fog a life coaching milliókba kerülni.


Life coaching árak és ami mögötte van


Nézzük meg, hogy mely tényezők befolyásolják a life coaching árakat:

  • Az ülés helyszíne: ha life coachot keresel, akkor általában kétféle megoldással fogsz találkozni: az egyik az online coaching, a másik a face to face, vagyis a személyes life coaching ülés. Az online life coaching legalább olyan hatékony, mint a személyes, viszont költséghatékonyabb, mivel nincs szükség utazásra.
  • Az ülések gyakorisága, és a program hossza: egy probléma általában nem oldható meg egy-két coaching ülésen, a tapasztalatok szerint a problémától függően 4-6 ülésre lesz szükség. Nyilván a life coaching árak függenek attól is, hány alkalmas sorozatról beszélünk. Spórolni az ülések darabszámán nem érdemes, hiszen akkor vagy nem éred el a vágyott eredményt, vagy az elért eredmény tartósságát kockáztatod.
  • A szakember felkészültség és ismertsége: ha speciális szakértelemmel bíró life coachot keresel fel, akkor ott magasabb díjazásra kell számítanod, hiszen ő lehet, hogy olyan szaktudással, vagy tapasztalattal rendelkezik, mint senki más a témában. Illetve szintén tapasztalható az is, hogy a life coaching árakra hatással van, ha az adott szakember ismert ( médiában találkozol vele, vagy megjelent könyve, vannak előadásai, stb)

Igazándiból azt szoktam mondani, hogy ne a life coaching árakat nézd, hanem azt az értéket és hasznot vedd figyelembe, amit a coaching révén kaphatsz.


Life coaching árak Magyarországon


Magyarországon ma a life coaching árak jellemzően 10-30 e Ft között mozognak ülésenként. Hogy ez drága vagy sem? Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Én azt gondolom, hogy a life coaching árakra inkább a saját életedbe történő befektetésként, mintsem költségként gondolj.

Life coaching árak-ra a saját életedbe történő befektetésként, mintsem költségként gondolj


Life coaching árak külföldön


A life coaching árak egész széles spektrumon mozognak. Találtam már 50 $ / óra díjon dolgozó coachokat, de az átlag 120 – 200 $ / alkalom.
Nyilván itt is figyelembe kell venni, hogy személyes vagy telefonos a konzultáció, milyen programra jelentkezel az adott szakembernél, és hogy mennyire felkapott személyről beszélünk. Egy hírességnek a díja akár 1.500 $ is lehet.

Hollenda Zsolt
Tréner, life & business coach

A weboldal cikkjeinek és oktatóanyagainak szerzője Hollenda Zsolt. Szakterülete az önbizalom fejlesztése és a személyes hatékonyság növelése. 2006 óta foglalkozik a témával, 2010 óta trénerként és coach-ként dolgozik. Emberek ezreinek segített életüket pozitív irányba változtatni.
Bővebben Zsoltról itt olvashatsz.

Hogyan tovább?

Innen a folytatás többfelé ágazhat

Mini Videó Tréning (FREE)

Ha még nem tetted, jelentkezz az 5 napos Mini Videó Tréningre, ami egy ingyenes anyag, és rengeteg gyakorlati információval lát el.
Kattints ide a jelentkezéshez.

Online Tréningek

Ha szeretnél gyorsabban haladni, és nem csak arra van szükséged, hogy „felnyissák a szemed”, hanem konkrét, kipróbált  oktatóanyagot szeretnél, akkor rendelj az Online tréningek közül: Nézz körül itt.

Élő Tréningek

Ha szeretnéd, hogy problémádat egy jó közösségben oldjuk meg, gyakorlatias feladatokkal, jó hangulatban, játékosan, akkor az élő tréningen a helyed.
Kattints ide az időpontokért.

Konzultáció Coaching

Ha személyre szabott segítségre van szükséged, gyere el hozzám egy konzultációra, ahol csak a Te problémáiddal foglalkozunk, azokra keressük a megoldást.
A konzultációs csomagokat itt találod.

Az oldal üzemeltetője
Hollenda Zsolt
2730 Albertirsa, Bercsényi u. 21/1 B.

Copyright
Minden jog fenntartva (c)
Hollenda Zsolt coach, tréner

Az oldal tartalmának felhasználása csak Hollenda Zsolt előzetes írásos engedélyével lehetsége.

Az oldalon található írások a tájékoztatást szolgálják, nem minősülnek jogi, pénzügyi, vagy egészségügyi tanácsadásnak.